3ds Max 2013 ve Maya 2013, Öğrenciler İçin Ücretsiz

Autodesk Entertainment Creation Suites 2013

Autodesk Maya, 3ds Max ve daha bir kaç uygulamanın daha 2013 sürümleri aslında Mart'ın son üç gününde duyurulmuştu bile. Ancak henüz öğrenci de olduğum için, bu sürümlerin Autodesk Education Community'de de görünmesini bekledim. An itibariyle aşağıdaki üç uygulamanın da son sürümlerini indirmeniz mümkün.
Elbette değişen tek şey sürüm numarası değil, beraberinde de bir çok yenilik geliyor uygulamalara. Bunları tek tek burada yazmayayım, sürüm notlarından siz okuyuverin.

Eğer hâlâ üniversite öğrencisiyseniz ve okulunuz sizlere *.edu.tr ile biten bir e-posta adresi sağlıyorsa (örneğin @std.yeditepe.edu.tr gibi), Autodesk Education Community sayfasına bu adresinizi kullanarak kayıt olabilir ve Autodesk'e ait bu listede yer alan uygulamalar için 13 ay kadar geçerli olan öğrenci lisansı alabilmeniz mümkün. İnternetten korsan sürümler indireceğinize bu sürümleri gönlünüzce kullanabilirsiniz :)

Eğer hâlâ öğrenci e-posta adresiniz mevcutsa, ne mutlu ki korsan sürümüyle uğraşmanıza gerek kalmayacak.

Öte yandan, size hâlâ Blender'ı önerebilirim. Özgür yazılım felsefesini benimsemiş bir tasarımcı olarak, Blender'ın da oldukça başarılı bir uygulama olduğunu söyleyebilirim.