Olur da "renderView" size küserse

Autodesk Maya ile dönem dönem render almak istediğimde karşılaştığım bir hata vardır. "// Error: setParent: Object 'renderView' not found. //" şeklinde karşılaştığım bu hata sebebiyle render alamaz, çıldırırdım. Belki eklentiler güncel olmadığından, belki de sadece can sıkıntısından. Sebebini anlamasam da sonuçta işlerim aksıyordu. Sonra dedim ki Google amcaya sorayım, nedir bu işin çözümü? Aradığımı buldum da. Çevremde Maya ile uğraşan çok sayıda insan olduğu için de paylaşayım istedim.


 Maya'nın üst paneldeki menülerinden Window > General Editors > Script Editor 'e geliyoruz (ve üstüne tıklıyoruz :). Açılan pencerenin iki bölümden oluştuğunu ve alt bölümdeki boş alana aslında bir şeyler yazabildiğimizi göreceksiniz. MEL ve Python olarak ikiye ayrılan sekmelerden MEL sekmesini seçip, boşluğa aşağıdaki metni yapıştırıyoruz.


 $exists=0;
 for ($item in `getPanel -scriptType "renderWindowPanel"`) {
        if ( $item == "renderView" ) {
                print "renderView exists.\n";
                $exists=1;
        }
 }
 if ( $exists == 0 ) {
        for ($item in `getPanel -scriptType "renderWindowPanel"`) {
                //print ( $item + "\n");
                if ( $item == "renderWindowPanel1" ) {
                deleteUI renderWindowPanel1;
                $renderPanel = `scriptedPanel -type "renderWindowPanel" -unParent renderView`;
                scriptedPanel -e -label `interToUI $renderPanel` $renderPanel;
                }
        }
 }


Betiği yapıştırdıktan sonra ise bu komutun çalışması için Script Editor penceresinin üst menülerinden Command > Execute seçeneğine tıklıyoruz. Bunun yerine aslında Script Editor panelinde yer alan simgeye tıklamak da bir çözüm ama neyin nerede olduğunu bilmenizde fayda var.



Bu hatayla her karşılaştığında bu adresi aramak istemeyene ise çözüm ise yukarıdaki betiği buraya tıklayarak bilgisayarınıza indirmek büyük kolaylık sağlayacaktır. Söz konusu betiği de Script Editor penceresinin üst menüsünden File > Load Script seçeneğiyle çalıştırabilmeniz mümkün.

Haydi geçmiş olsun.

Yorumlar