Linux'ta Steam Rüzgarı

Steam'in Linux sürümü an itibariyle herkesin kullanımına açıldı!

Bundan bir süre önce TeknoKedi'de "Steam’in Linux Sürümü Çok Yakında!" başlıklı bir haber yazmış ve tıpkı Steam'in OS X sürümünde de olduğu gibi yaklaşık iki aylık kapalı beta sürecinin ardından açık beta sürecinin başlayacağından bahsetmiştim. Tıpkı düşündüğüm gibi oldu ve Steam'in Linux için Beta sürümüyle herkesin kullanımına açıldığı haberi geldi.

Steam'in Windows veya OS X sürümü için aldığınız oyunların Linux sürümleri de Steam'de bulunuyorsa, ayrıca bir bedel ödemeden oynayabileceğinizi unutmayın. Aynı zamanda ücretsiz bir Steam hesabı açabilirsiniz ve Team Fortress 2 gibi başarılı bir oyunu Linux üzerinden de oynayabilirsiniz. Steam ile Linux'ta oynayabileceğiniz oyunların listesine ise buradan erişebilirsiniz.

Steam'in Linux sürümünü indirmek istediğinizde ise şimdilik sadece DEB paketiyle karşılaşıyorsunuz. Bunun sebebi, Linux dağıtımları arasında en geniş topluluğa sahip olan dağıtımın Ubuntu olması. Fedora veya OpenSUSE gibi RPM paketine ihtiyaç duyacağınız dağıtımları kullananların ise steam.repo dosyasını  /etc/yum.repos.d/ dizini altına kopyalamaları gerekiyor. 

AMD ekran kartı sahibi ve oyun oynamaya çok zaman ayıramayan biri olarak diyebilirim ki karşılaştığım bir takım hatalar var ve henüz çözüm aramadım. Ancak istemci hatalarının bildirilmesi için açılan GitHub sayfasına da buradan erişebilirsiniz.